Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-29@23:16:48 GMT

معنی ذکر در مراقبه و فواید آن را بدانید

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۱۴۴۱۴

مراقبه و مدیتیشن از جمله کارهایی است که می‌توان برای مراقبت و محافظت از اعضا و جوارح بدن با کمک عقل در برابر انواع حوادث و اتفاقات انجام داد. نقطه مقابل مراقبه احساس ضعف و سستی است  و می‌تواند تأثیر عکسی بر بدن داشته باشد. ازاین‌رو نباید ضعف و سستی را به دل راه داد. روش‌های مختلفی برای تقویت مراقبه و مدیتیشن وجود دارد که یکی از آن‌ها ذکر در مراقبه است و دارای فواید بسیاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر می‌خواهید با معنی ذکر در مراقبه و فواید آن بیشتر آشنا شوید تا پایان با ما همراه باشید.

معنی ذکر در مراقبه و فواید آن را بدانید

  منظور از مدیتیشن یا مراقبه چیست؟

پیش از آنکه به بررسی فواید ذکر بپردازیم بهتر است که با مفهوم مراقبه بیشتر آشنا شویم. قطعاً اکثر شما بارها کلمه مراقبه را شنیده‌اید و اینکه موجب آرامش جسمی و روحی فرد خواهد شد. اما شاید این سؤال در ذهنتان شکل بگیرد که چگونه چنین چیزی امکان‌پذیر است؟ برای مراقبه یا همان مدیتیشن روش‌های بسیاری وجود دارد اما از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به مدیتیشن تمرکزی و مراقبه‌‌ی نظارت باز اشاره نمود.

از مراقبه تمرکزی هنگامی می‌توانید استفاده کنید که بر روی یک موضوع خاص تمرکز کرده باشید و هرگز ذهنتان منحرف نگردد. این در حالی است که در مراقبه‌ی نظارت باز شما بر تمامی وقایعی که در اطرافتان رخ می‌دهد متمرکز خواهید شد و تنها واکنشی از خود نشان نمی‌دهید.

در هنگام مراقبه چه اتفاقاتی در ذهن رخ می‌دهد؟

می‌توان گفت که اتفاقاتی که در مغز رخ می‌دهد مهم‌ترین قسمت مراقبه است. در زمان مراقبه مغز پردازش سریع و فعال اطلاعات را متوقف می‌نماید و امواج بتا که عملیات پردازش اطلاعات در مغز را انجام می‌دهند کاهش می‌یابند. به همین دلیل مراقبه تأثیر بسزایی در آرامش روح و جسم دارد.

مدیتیشن مانترا

مدیتیشن مانترا

یکی از انواع مدیتیشن یا مراقبه مانترا است. منظور از مانترا همان ذکر است که امروزه در مکاتب بودایی، هندی و یوگی‌ها از آن تحت عنوان مانترا یاد می‌شود. در واقع این تکنیک در بسیاری از سنت‌های هندو و بودایی برجسته و مشهور است. در این نوع مراقبه با استفاده از یک صدای تکراری به پاک‌سازی ذهن می‌پردازند. در مانترا می‌توان به تکرار یک کلمه، عبارت یا تنها یک صدا پرداخت و موجب می‌شود که فرد به سمت آرامش هدایت شود. مانترا می‌تواند برای افرادی که می‌خواهند در عمل آرامش یابند و ذهن خود را سرگرم کنند مفید باشد.

انواع ذکر

به‌طورکلی ذکر در مراقبه دارای سه نوع است که شامل:

ذکر لسانی ذکر قلبی ذکر عملی

لازم است که اشاره کنیم ذکر قلبی از ذکر لسانی بالاتر بوده و پس از آن ذکر عملی از ذکر قلبی برتر است و تأثیرگذاری بیشتری دارد. در روش لسانی لب و زبان دائماً در حال حرکت و گفتن اذکار و دعا هستند. اما ممکن است که قلب تمرکز لازم بر ذکر را نداشته باشد. این در حالی است که در ذکر قلبی، قلب کاملاً متوجه ذکر است و به معانی و مفاهیمش کاملاً توجه دارد. به بیانی دیگر می‌توان گفت نوعی حضور قلب در هنگام ذکرگویی وجود دارد. در واقع در ذکر قلبی اگر چه ممکن است لب و زبان در ذکرگویی نجنبند  اما شخص قلباً به ذکر و مفهوم آن توجه دارد و بر روح و جسم او تأثیر می‌گذارد.

اما در ذکر عملی علاوه بر قلب، لب و زبان فرد نیز در حال حرکت است و تمامی اعضا و جوارح بدن وی و روحش در تکاپو است که معنی و مفهوم ذکر را درک کند. این روش قطعاً تأثیرگذاری بسیار بیشتری دارد و می‌تواند در مدت زمان کوتاه‌تری فرد را به اهداف خود برساند؛ بنابراین، شما نیز اگر می‌خواهید بر اساس این منبع و مطالعات تغییراتی در جسم و روح خود ایجاد کنید باید ذکر عملی را هدف قرار دهید. سپس ذکر لسانی و پس از آن ذکر قلبی را شروع کنید تا در نهایت بتوانید به ذکر عملی برسید و با اجرایی نمودن آن شاهد تأثیرات شگفت‌انگیزی که بر سلامت و آرامش جسم و روحتان دارد باشید.

به‌طورکلی می‌توان گفت که برترین و بزرگ‌ترین ذکر، ذکری است که اگر شخص به آن ذکر دست پیدا کند و تکرار آن را به یک عادت روزانه تبدیل نماید و ملکه ذهن خود کند، خداوند ذکر اسم اعظم را به آن می‌آموزد.

تفاوت ذکر و مراقبه

تفاوت ذکر و مراقبه

ذکر و مانترا ریشه‌ای عمیق در عرفان کهن دارند، به‌طوری‌که می‌توان گفت ذکر تأثیرگذاری بیشتری نسبت به‌تمامی اعمال عبادی انسان‌ها دارد. به همین دلیل ما در مراقبه و مدیتیشن از ذکر برای ایجاد آرامش فکری و ذهنی استفاده می‌کنیم. ذکر خدا موجب ایجاد آرامش و اطمینان قلبی می‌شود و تکرار مداوم آن موجب فرورفتن در لایه‌های عمیق‌تر مغز و برقراری ارتباط با منشأ فکر و شعور خلاق می‌گردد. به بیانی دیگر می‌توان گفت که راز رسیدن به آرامش معنوی ذکر فراوان است. به‌طوری‌که خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: ای کسانی که ایمان آورده‌اید، فراوان ذکر خدا را بگویید. روش مدیتیشن یا مراقبه نیز دقیقاً از همین شیوه تکرار واژه استفاده می‌کند اما با توجه ‌به اینکه ممکن است واژه‌ای بی‌معنا مرتباً تکرار شود به اندازه ذکر تأثیرگذار نباشد و عملاً می‌توان گفت روشی ناقص در جهت دستیابی به آرامش درون است.

از دیگر تفاوت‌های مانترا و مراقبه می‌توان به این موضوع اشاره کرد که ذکر دارای چهار مرتبه جاری شدن لفظ بر زبان، متذکر شدن ذکر در قلب، جای‌گیری ذکر خدا در قلب و روح فرد و غرق شدن فرد در ذکر خدا است. بیان ذکر به‌صورت لفظی و جاری شدن آن بر زبان موجب تلقین به نفس خواهد شد و موجب می‌شود که روح و جسم انسان بیشتر تحت‌تأثیر قرار بگیرد و ذکر نفوذپذیری بیشتری داشته باشد. این در حالی است که در مدیتیشن صوت باید به طور مکرر در ذهن تکرار شود و لب و زبان نباید تکان بخورند.

تفاوت اساسی و مهم دیگر در مدیتیشن تفاوتی است که در ذکر و مانترا وجود دارد. اهل مراقبه معتقدند واژه باید معنی نداشته باشد تا بدون ایجاد تفکر ارتباط سریعی برقرار گردد. این در حالی است که عرفا معتقد هستند ذکر در ابتدا باید هدف، معنا و جهت داشته باشد تا بتواند پیام‌های مثبتی را به درون فرد بفرستد و موجب پالایش و پاکی روح گردد. ذکر تمامی این موارد برای کاستن از اهمیت مدیتیشن نیست بلکه هدف پرداخت به مراقبه و نتایج آرامش‌بخش آن است. البته در مقایسه با تمامی این موارد ذکر کامل‌تر و مؤثرتر می‌باشد.

 

فواید ذکر در مراقبه

 

فواید ذکر در مراقبه

ذکر و مانترا در مراقبه فواید بسیاری بر روح و جسم انسان دارد. این روش می‌تواند موجب ایجاد احساس آرامش، ایجاد صلح و تعادل در بدن گردد. از مهم‌ترین فواید ذکر و مراقبه می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

ذکر و سلامت روحی

هنگام ذکر و مراقبه انباشت اطلاعات روزانه‌ای که موجب فشار روحی بر شما شده است پاک می‌شود و تأثیرات روحی به شرح زیر دارد.

ایجاد نمودن مهارت‌هایی جهت مدیریت تنش تمرکز بر زمان حال افزایش خودآگاهی کاهش یافتن هیجانات منفی یافتن دیدگاهی جدید نسبت به موقعیت‌های پرتنش و تنش‌زا

علاوه بر تمامی موارد ذکر شده ذکر و مراقبه می‌تواند در درمان بیماری‌ها و تسکین آن‌ها نیز مؤثر باشد. به‌طوری‌که می‌توان گفت این روش در درمان بیماری زیر مؤثر باشد.

آسم پرخوری سرطان اختلالات اضطرابی آلرژی و حساسیت‌ها بیماری قلبی فشارخون بالا ضعف و خستگی اختلالات خواب اعتیاد به مواد مختلف درد افسردگی چگونه ذکر بگوییم و مراقبه کنیم؟

برای آنکه بتوانید به‌خوبی شاهد تأثیرات ذکر و مراقبه باشید و از انرژی‌های منفی به‌دور شوید بهتر است که به موارد زیر توجه کنید.

مکانی آرام را انتخاب کنید. نفس عمیق بکشید. چشم‌های خود را ببندید. سعی کنید از راه بینی هوا را به داخل دهید و مجدداً از بینی خارج کنید. دقایقی تنفس عادی داشته باشید و دوباره نفس عمیق بکشید و این پروسه را چندین بار تکرار کنید. هنگامی که در حین ذکرگویی به درون خود کاملاً متمرکز شدید و به آرامش رسیدید دیگر نفس عمیق نکشید و به مفهوم ذکر و آرامش حاصل از آن تمرکز کنید. تصور کنید که اکسیژن در درونتان به نور تبدیل می‌شود و ناخالصی‌ها و انرژی‌های منفی را از خود دور کنید. توجه داشته باشید که جهت تأثیرگذاری بیشتر می‌توانید در طول روز بدون محدودیت ذکرگویی را تکرار کنید و این مهم موجب برتری ذکر بر مدیتیشن، مراقبه و سایر تکنیک‌ها شده است. سخن پایانی

در پایان می‌توان گفت اگر شما نیز در دنیای پرمشغله و استرس امروزی به دنبال کاهش استرس، پاک‌سازی ذهن و یافتن حس معنوی هستید می‌توانید از تکنیک‌های مختلف مراقبه و ذکر استفاده کنید. ذکرگویی و یاد خدا ساده‌ترین روش دست‌یابی به آرامش روح و جسم است که هیچ‌گونه محدودیت زمانی و مکانی ندارد و می‌توانید به‌راحتی به کمک اذکار مختلف  تحولی چشمگیر در بهبود سلامت روح و جسم خود ایجاد کنید و از تنش‌ها به‌دور باشید. در این مطلب از منبع متا راز به بررسی ذکر و فواید آن در مراقبه پرداختیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انواع مدیتیشن و مراقبه می‌توانید به وب‌سایت متا راز که به‌صورت تخصصی در این زمینه فعالیت دارد مراجعه کنید و با همکاری با این مجموعه سبک زندگی خود را تغییر دهید و زندگی پر از آرامش و شادی را تجربه نمایید.

 

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: درمان بیماری ذهن سبک زندگی قرآن کریم قلب ذکر در مراقبه ذکر و مراقبه توان گفت فواید آن فواید ذکر لب و زبان روح و جسم ذکر قلبی ذکر عملی ذکر خدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۴۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا پاسپورت برای آیلتس لازم است؟ نکاتی که باید بدانید!

پاسپورت؛ مدرکی ضروری برای ثبت نام در آزمون آیلتس

شرکت در آزمون آیلتس به‌عنوان معتبرترین تست بین‌المللی زبان شرایط ویژه‌ای دارد. علاقه‌مندان به شرکت در این آزمون باید کاملا با مراحل ثبت نام و مدارک لازم آشنا باشند. نقص مدارک در زمان بارگذاری آن‌ها یا همراه نداشتن برخی سندهای هویتی مانند پاسپورت، امکان شرکت در آزمون آیلتس را از آن‌ها سلب می‌کند. از سوی دیگر همراه داشتن پاسپورت برای آیلتس یک موضوع ضروری است و شرکت‌کنندگان این تست، باید با برخی نکات درباره این سند هویتی را بدانند. بر همین اساس در این مطلب به بررسی نکات و استانداردهای یک پاسپورت معتبر برای شرکت در آزمون آیلتس می‌پردازیم.

در میان تمام مدارک لازم برای آیلتس، پاسپورت اهمیت بیشتری دارد

مدارک فراوانی برای شرکت در آزمون آیلتس مورد نیاز هستند که در میان آن‌ها داشتن پاسپورت یا جایگزین‌های آن اهمیت بیشتری دارد. اعتبار پاسپورت برای آیلتس بسیار مهم است؛ زیرا در زمان اخذ کارنامه نهایی، شماره این سند در آن درج می‌شود. پاسپورت متقاضی شرکت در آیلتس باید حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد. بهتر است قبل از شرکت در آیلتس نسبت به گرفتن پاسپورت اقدام کرده یا اگر اعتبار آن رو به اتمام است، بعد از تمدید اعتبار در این آزمون شرکت کنید.

سایر مدارک لازم برای شرکت در آزمون آیلتس نیز عبارت‌اند از:

فرم تکمیل‌شده ثبت نام آزمون آیلتس ((IELTS Aplication Form

اسکن رنگی از برگ اول و دم پاسپورت متقاضی

اسکن رنگی از کارت ملی داوطلب (اگر کارت ملی او هوشمند نیست، می‌تواند از اسکن شناسنامه یا گواهینامه هوشمند استفاده کند)

اسکن عکس پرسنلی

دقت کنید که پاسپورت یا مدارک جایگزین آن حتما باید در روز آزمون همراهتان باشند. با توجه به شرایط موجود برای شرکت در آزمون آیلتس، درصورتی‌که سن شما کم‌تر از 18 سال است، باید علاوه بر ارائه پاسپورت در زمان ثبت نام، فرم‌های consent form for minors و consent formرا نیز پر کنید.

مدارک جایگزین‌ پاسپورت‌ آقایان برای شرکت در آزمون آیلتس‌ آکادمیک

خانم‌ها برای شرکت در آیلتس مشکلی برای دریافت پاسپورت ندارند و حتما ارائه پاسپورت برای آیلتس از طرف آن‌ها ضروری است. در مقابل بسیاری از داوطلبان آقا برای شرکت در آزمون آیلتس، به دلایل مختلف مانند دانشجو بودن، نداشتن کارت پایان خدمت یا دلایل دیگری پاسپورت ندارند. این افراد می‌توانند فقط برای اخذ مدرک آیلتس آکادمیک از برخی مدارک جایگزین به‌جای پاسپورت استفاده کنند. توجه داشته باشید که آقایان برای ثبت نام در آزمون آیلتس جنرال حتما باید پاسپورت داشته باشند و هیچ مدرک جایگزینی پذیرفته نیست.

مدارک زیر را می‌توان به‌جای پاسپورت‌ در زمان ثبت نام آیلتس‌ آکادمیک ارائه کرد:

تاییدیه اشتغال به تحصیل

نامه فراغت از تحصیل

گواهی سازمان نظام وظیفه (پلیس 10+)

نکات مهم در زمان اسکن پاسپورت برای ثبت نام در آیلتس

در زمان اسکن پاسپورت در سایت باید نکات مهمی را مد نظر قرار داد. مرکز آیلتس استرالیا (IDP) و بریتیش کانسیل به‌عنوان طراحان این آزمون، سخت‌گیری بالایی را برای وضوح و کیفیت مدارک اسکن شده اعمال می‌کنند. به همین دلیل در صورت عدم کیفیت مناسب برای اسکن پاسپورت، احتمال رد شدن درخواست یا حتی لغو شدن آزمون برای شما وجود دارد.

توجه به نکات زیر به شما در اسکن پاسپورت برای آیلتس کمک می‌کند:

فایل پاسپورت ارسالی باید در فرمت JPG باشد. سایر فرمت‌های ذخیره عکس مانند PNG یا GIF پذیرفته نمی‌شوند

فایل ارسالی باید کاملا واضح و خوانا باشد و بتوان تمام نوشته‌ها و شماره‌های درج‌شده در آن‌ها را بدون دردسر خواند

منظور از اسکن صفحه اول و دوم همان برگ اول پاسپورت است

نیازی به امضای صفحه دوم پاسپورت ندارید؛ اما برای اطمینان این کار را انجام دهید. این امضا به هیچ تاییدیه خارجی نیاز ندارد

توجه به تاریخ اعتبار پاسپورت بسیار مهم است. مرکز IDP پاسپورت‌های فاقد اعتبار را نمی‌پذیرد

در زمان ثبت نام آیلتس به کامل بودن مدارک توجه کنید

توجه به کامل بودن مدارک و بارگذاری باکیفیت و دقیق آن‌ها در سایت مربوطه، فرایند مهمی است که در صورت وجود کوچک‌ترین نقصی می‌تواند مانع از حضور شما در آزمون آیلتس شود. بنابراین پیش از اقدام برای ثبت نام در این آزمون، ابتدا تمام تاریخ‌های مدارک لازم مانند پاسپورت و کارت ملی را چک کرده و در زمان خواسته‌شده آن‌ها را در سایت بارگذاری کنید. همچنین اسکن پاسپورت ارسالی حتما باید گذرنامه خودتان باشد تا در زمان اخذ کد آن در کارنامه مشکلی برای شما به وجود نیاید.

حال که اطلاعات کافی برای شرکت در آزمون دارید باید بفکر تقویت مهارت های خود بپردازید. برای این کار بهتر است به یک مرکز آموزش آیلتس معتبر و با کیفیت مراجعه کنید. مراکز زیادی در حال آموزش و برگزاری دوره های آیلتس هستند اما ما بعنوان مرکز آیلتس آفاق لیستی از بهترین آموزشگاه های آیلتس را برای شما معرفی کردیم تا تصمیم گیری در این باره برای شما ساده تر باشد.

سوالات متداول آیا برای‌ شرکت در آزمون آیلتس‌ پاسپورت‌ نیاز است؟

بله. داشتن پاسپورت معتبر در زمان ثبت نام و همراه داشتن آن در روز آزمون برای درج کد در کارنامه الزامی است.

من هنوز سربازی نرفته‌ام، چطور می‌توانم بدون پاسپورت‌ در آزمون آ‌یلتس ‌شرکت کنم؟

نامه اشتغال به تحصیل، مدرک فراغت از تحصیل یا نامه پلیس 10+ مدارک جایگزین برای شما در این زمینه به‌شمار می‌روند.

آیا می‌توانم از مدارک جایگزین پاسپورت ‌برای‌ شرکت در آزمون جنرال آیلتس‌ استفاده کنم؟

خیر. مدارک جایگزین پاسپورت‌ فقط در آزمون آکادمیک کاربرد دارند.

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • فواید فوق العاده انجیر در دوران بارداری (فیلم)
  • آیا پاسپورت برای آیلتس لازم است؟ نکاتی که باید بدانید!
  • فلسفه نام‌گذاری ماه‌های شمسی چیست؟
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • اعجاز سنگ نمک را بدانید تا از بلای مختلف و انرژی‌های منفی به دور باشید | خود را به آرامش دعوت کنید
  • آیت‌الله جاودان: با مراقبه و محاسبه اعمال به رحمت الهی می‌رسیم