Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیا می‌دانستید که با انجام برخی تمرینات در زمانی کمتر از میزان اختصاص یافته برای صرف نهار می‌توانید بهره هوشی تان را به میزان قابل توجهی بالا ببرید؟ توانایی شما در بهره برداری از اطلاعات، مهارت‌ها و تجاربی که بدست آورده اید را هوش متبلور می‌گویند (علم). این هوش با گذر عمر ساخته می‌شود و شدیدا مورد توجه فرهنگ غرب است (مخصوصا به دلیل این که می‌توان درصد آن را به راحتی از طریق آزمون‌های استاندارد بدست آورد).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در مقابل، هوش سیال قرار دارد که به توانایی فرد در تشخیص الگوها، حل مسائل جدید و منطقی عمل کردن در موقعیت‌های جدید ارتباط می‌یابد.

هوش سیال را می‌توان به خلاقیت، هوشیاری، ابتکار و تخیل فرد ربط داد نه دانش. خواندن، گوش دادن به پادکست‌ها و جمع آوری حقایق، نمونه‌هایی از هوش سیال هستند. درحقیقت این نوع هوش توانایی یاد گرفتن مقوله‌های جدید و به کار بردن آن هاست (مبتکر و هوشمند بودن).

حال باید به اطلاع تان برسانیم که براساس برخی تحقیقات، بهبود هوش سیال و بهره‌ی هوشی کل از طریق مدیتیشن میسر است و این فعالیت می‌تواند به افزایش ۲۳ درصدی بهره هوشی شما منجر شود.

درست است: مدیتیشن نه تنها برای سلامت جسمانی مفید است بلکه استرس را کاهش و حال روحی را بهبود می‌دهد. از دیگر فوائد مدیتیشن میتوان به این اشاره کرد که تعادل روانی فرد را بالا برده در نتیجه شخص کمتر حالت تدافعی به خود می‌گیرد.

Siegfried Othmer، رئیس اسبق بخش بازخورد‌های عصبی انجمن روان- فیزیولوژی و بیوفیدبک در آمریکا تحقیقی انجام داده و در آن به تمرین دادن امواج مغزی روی شرکت کنندگان پرداخته (نوعی مدیتیشن است).

در ادامه آن‌هایی که این مدیتیشن را انجام دادند، ۲۳% افزایش در بهره‌ی هوشی شان را شاهد بودند که واقعا قابل توجه است.

طبق تحقیقی که یک سال بعد از آن صورت گرفت مشخص شد که نه تنها بهره‌ی هوشی آن افراد افزایش یافته بلکه ماندگاری اش را نیز حفظ کرده. در انتها نیز پژوهشگران اعلام کردند این گروه از افراد افزایش قابل توجهی در خلاقیت، تمرکز و هوشیاری را تجربه کرده اند.

در تحقیق تازه دیگری که در ارتباط با هوشیاری و شناخت بود، پس از ۴ روز مدیتیشن روزانه به مدت ۲۰ دقیقه، شرکت کنندگان بهبود چشمگیری در حافظه و قدرت شناخت شان نشان دادند؛ علاوه بر این، سطح استرس آن‌ها هم پایین آمده بود. می‌توان گفت گروهی که مدیتیشن کرده بودند در کار‌هایی که حافظه را درگیر میکند ۱۰ برابر بهتر از دیگران عمل کردند.

مدیتیشن عمیق با کند کردن فعالیت مغز، بهره‌ی هوشی را بالا می‌برد و این مهمترین علت چگونگی عملکرد آن است.

در چنین شرایطی که تحت عنوان حالت دلتا یا تتا نیز شناخته می‌شود، مغز انعطاف پذیرتر می‌شود. فرد با تمرکز توجه به نفس کشیدن یا هر صوت دیگری حین مدیتیشن، در واقع به مغزش استراحت می‌دهد.

در واقع تنها کاری که باید بکنید این است: به مغزتان استراحت بدهید، خودش به طور خودکار بهبود می‌یابد.
در این آزمایش شرکت کننده‌ها ۴ روز به مدت ۲۰ دقیقه به یوگا می‌پرداختند و در کل ۸۰ دقیقه صرف انجام این فعالیت کردند (مدت زمانی کم‌تر از تماشا کردن یک فیلم) و نتایج عالی گرفتند.

برای شروع مدیتیشن راه‌های زیادی وجود دارد. معروف‌ترین آن‌ها اپلیکیشنی به نام Headspace است. این اپ باشگاهی برای مغز شماست و با استفاده از آن می‌توانید پیشرفت خود را مشاهده نمایید.

علاوه بر این، می‌توان به برنامه‌هایی اشاره کرد که از ضربه‌های دوگوشی استفاده می‌کنند تا عملکرد کل مغز را بهبود دهند یا ارتباط مناسبی را میان سمت چپ و راست آن ایجاد کنند.

برای مثال اپلیکیشن LifeFlow در حدود ده برنامه مدیتیشن متوالی را پیشنهاد می‌دهد که در آن ضربه‌های دو گوشی با صوت‌های ایزوکرونیک و الگو‌های ضربه‌ای ترکیب شده و باعث تحریک الگو‌هایی در مغز فرد می‌شود (مخصوصا حالت‌های موج دلتا، تتا و آلفا که نهایتا فرد را به حالت عمیق مدیتیشن می‌برند).

البته راهکار‌های رایگان دیگری نیز برای مدیتیشن وجود دارند؛ برای نمونه می‌توانید با تمرکز حواس، چشم‌های بسته، تمرکز بر نَفَس و یا با گوش دادن به موسیقی‌های آرامش بخش آن را دنبال نمایید.

در مجله‌ی پزشکی New England، گفته شده که فرد حداقل ۱۲ تا ۱۵ دقیقه باید مدیتیشن کند تا نتیجه بگیرد. کاملا واضح است که اصل مدیتیشن به این نیست که ساعت‌ها وقت صرف آن کنید، بلکه این است که این کار را مداوم انجام دهید.
از همین الان یکی از اهداف سال ۲۰۱۷ خود را تمرین مدیتیشن بگذارید، به مغزتان استراحت دهید تا ببینید چگونه بهره‌ی هوشی شما افزایش می‌یابد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: استارت آپ اخبار فناوری فناوری اطلاعات فناوری نانو فناوری فناوری نوین بهره ی هوشی هوش سیال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۴۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد

متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال‌ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی‌ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می‌کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی‌ها به ام اس مبتلا شد.

آن‌ها امیدوارند این آنتی بادی‌ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه‌های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آن‌ها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آن‌ها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال‌ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی‌های اتوآنتی بادی - آنتی بادی‌هایی که می‌توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می‌شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام اس می‌تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام‌ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

منبع: ایسنا 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • توخل راه بردن آنچلوتی را بلد است!‏
  • راهکار ساده برای کمک به رژیم‌تان؛ نوشیدن آب داغ چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد
  • بالا بردن جام قهرمانی آسیا توسط ستاره فوتسال (فیلم)
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ۱۰ راهکار ساده برای رفع بوی بد دهان
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
  • دمنوش‌هایی برای آرامش اعصاب
  • دمنوش هایی برای آرامش اعصاب