Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان ـ بررسی‌ها نشان می‌دهد که مدیتیشن فعالیت صد‌ها ژن را که به طور مستقیم در تنظیم ایمنی بدن نقش دارند، افزایش می‌دهد. البته محققان تاکید دارند که مطالعه‌ای که آن‌ها اخیرا انجام داده‌اند شامل جلسات مدیتیشن روزانه به مدت ۱۰ ساعت ماراتن مانند بوده است که طی هشت روز متوالی در سکوت کامل انجام شد، اما در دنیای واقعی اکثر مردم به سختی می‌توانند چنین روش‌هایی را دنبال کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 یکی از محققان این مطالعه می‌گوید با وجود شرایط خاص تحقیقات، یافته‌ها نشان می‌دهد که مدیتیشن می‌تواند نقش مهمی در درمان بیماری‌های مختلف مرتبط با ضعف سیستم ایمنی داشته باشد.

وی که استادیار اطفال و علوم اعصاب در کالج پزشکی دانشگاه فلوریداست اذعان دارد با وجود اینکه ساعات انجام این تحقیق طی روز زیاد بود، اما مدت زمان آن فقط هشت روز به طول انجامید از این رو، مدیتیشن طولانی مدت برای زمان کوتاهی در هر روز، ممکن است سیستم ایمنی بدن را نیز بهبود بخشد. او ابراز می‌کند که تیمش این احتمال را با آنکه از سختی کمتری برخوردار است هنوز آزمایش نکرده است.

با این حال این استاد دانشگاه خود این راه را طی کرده است. وی قبل از شروع مطالعه، برنامه ۴۸ روزه خود را به اتمام رسانده است که بر اساس آن تقریباً ۲۰ دقیقه در روز به مراقبه در خانه می‌پرداخت. این آزمایش باعث شد او نسبت به احساس خود آگاهی بهتر و تمرکز بیشتری نیز داشته باشد؛ بنابراین تصمیم گرفته برای کشف مکانیسم مولکولی زیربنایی که توسط آن مدیتیشن ممکن است برای بدن مفید باشد، مطالعات عمیق‌تری انجام دهد. این مطالعه شامل ۱۰۶ مرد و زن، با میانگین سنی ۴۰ سال می‌گردید که همگی در یک دوره مراقبه درمانی شرکت کرده بودند. طی آزمایش نمونه خون چندگانه از همه شرکت کنندگان در چندین نوبت گرفته شد: پنج تا هشت هفته قبل از شروع مراقبه، دقیقا قبل از شروع آن و سه ماه پس از تکمیل دوره مراقبه.

طی این دوره مراقبه هشت روزه، برای همه شرکت کنندگان غذا‌های گیاهی فراهم گردید و همه از یک برنامه خواب منظم پیروی کردند. جلسات مدیتیشن ۱۰ ساعت در روز و در سکوت انجام می‌شد.

نتیجه این بود که سه ماه پس از پایان دوره، افزایشی در فعالیت ۲۲۰ ژن مرتبط با سیستم ایمنی، از جمله ۶۸ ژن درگیر در به اصطلاح «سیگنال دهی اینترفرون» پیدا کردند.

نویسندگان مطالعه خاطرنشان کرده‌اند با توجه به اینکه پروتئین‌های اینترفرون به طور موثر به عنوان محرک‌های سیستم ایمنی عمل می‌کنند، چنین سیگنال‌هایی می‌تواند برای ایجاد یک دفاع موثر در برابر شرایط مختلف سلامتی از جمله سرطان، اسکلروزیس چندگانه یا حتی کووید-۱۹ بسیار کلیدی باشد.

استاد دانشگاه فلوریدا خاطرنشان می‌کند که در میان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که به شکل حاد با این بیماری درگیر بوده اند، فعالیت ناکافی اینترفرون به عنوان یک مشکل ذکر شده است. او توضیح می‌دهد که تقریباً تمام (۹۷ ٪) «ژن‌های پذیرنده» اینترفرون به دنبال دوره مراقبه درمانی فعال می‌شوند. اما وی و همکارانش با تکیه بر داده‌های فعالیت ژنی در دسترس عموم که از بیماران کووید-۱۹ به دست می‌آیند، این رقم را ۷۶ درصد در میان مبتلایان به بیماری خفیف کووید و در میان شدیدترین موارد فقط ۳۱ درصد گزارش کردند.

به طور هم زمان، محققان دریافتند در حالی که فعالیت ژن سیگنال‌دهنده التهاب پس از مدیتیشن عمیق ثابت باقی می‌ماند، این سیگنال‌ها در میان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ حاد، متوقف می‌شوند.

محققان همچنین خاطرنشان کرده اند در میان شرکت کنندگان دوره مراقبه درمانی، تأثیر آشکاری بر فعالیت مولکولی مشاهده می‌شود که این تاثیر حتی پس از در نظر گرفتن الگو‌های رژیم غذایی و خواب همچنان ادامه دارد؛ اگرچه یافته‌ها به طور قطع ثابت نمی‌کند که مدیتیشن در واقع باعث ایجاد تغییرات ژنی شده است.

با این حال آنان می‌گویند یافته‌ها نشان می‌دهد که مدیتیشن می‌تواند روزی به درمان‌های رفتاری طراحی‌شده برای حفظ سلامت مغز و اصلاح بیماری‌های عصبی غیرقابل برگشت فعلی تبدیل شود.

الکس پرسیوتی، دکترای روانشناسی بالینی، می‌گوید: «مطالعات قبلی بسیاری در مورد ارتباط مثبت تمرین‌های مراقبه بر سلامت روانی و جسمانی صورت گرفته است. این مطالعه اخیر با شناسایی مکانیسم‌های بالقوه‌ای که نقش محافظتی تمرین‌های مراقبه را بر بهزیستی روانی و جسمانی هدایت می‌کند، کمک زیادی به پیشرفت در این زمینه می‌کند.»

البته وی هشدار می‌دهد که بر اساس این مطالعه، نمی‌توانیم ادعا کنیم یک فرد معمولی که در خانه مدیتیشن می‌کند همان «تقویت سیستم ایمنی» را که در این مطالعه مشاهده می‌شود، تجربه می‌کند. با این حال، با توجه به مطالعات فراوان در مورد فواید تمرین مراقبه در بهروزی و سلامت، این احتمال وجود دارد که فردی با سطح متوسط که در خانه مراقبه می‌کند نیز درجاتی از سود را تجربه کند.

منبع: webmed

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مدیتیشن سیستم ایمنی بدن سیستم ایمنی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۶۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!

 استفاده از آسانسور صرفا برای راحتی در جابه‌جایی عمودی نیست. همه دانشجویان رشته‌های علوم پایه و مهندسی در درس فیزیک، اصل هم‌ارزی نسبیت عام را خوانده‌اند که حرکت شتابدار در آسانسور معادل حضور در میدان گرانشی است و زمان در حضور میدان گرانشی، کندتر می‌گذرد. این یافته اینشتین در آثار علمی‌تخیلی برجسته‌ای مانند «میان‌ستاره‌ای» اثر کریستوفر نولان نیز به‌زیبایی نشان داده شده است.

با این حال به نقل از ایسنا، استفاده از آسانسور هیچ کمکی به طول عمر شما نمی‌کند و درمقابل، انتخاب راه‌پله می‌تواند به شما کمک کند تا زندگی طولانی‌تری داشته باشید. به طور مشخص، بالا رفتن از چند پله در روز، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ را کاهش می‌دهد حتی اگر سابقه مشکلات قلبی داشته باشید.

دکتر سوفی پادوک(Sophie Paddock)، نویسنده این مطالعه از دانشگاه آنگلیا شرقی و بنیاد بیمارستان دانشگاه نورفولک و نورویچ می‌گوید: «اگر هر دو گزینه پله‌ها یا آسانسور را دارید، به سراغ پله‌ها بروید، زیرا این کار به قلب شما کمک می‌کند. حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه‌مدت تأثیرات مفیدی بر سلامتی دارد، و دوره‌های کوتاه بالا رفتن از پله‌ها می‌تواند یک هدف دست یافتنی برای فعالیت‌های روزانه باشد».

بیماری‌های قلبی عروقی علت اصلی مرگ‌ومیر در بسیاری از کشورهای جهان ازجمله ایالات متحده هستند، اما محققان می‌گویند که ورزش منظم می‌تواند به پیشگیری از آن کمک کند. متأسفانه، مطالعه جدیدی که در مجله ESC Preventive Cardiology ۲۰۲۴ ارائه شد، نشان می‌دهد که از هر چهار فرد بزرگسال در سراسر جهان، یک نفر از سطوح توصیه شده فعالیت بدنی برخوردار نیست.

در ایالات متحده، بزرگسالان باید هر هفته حدود ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط داشته باشند که این میزان، معادل ۳۰ دقیقه پیاده‌روی سریع روزانه در ۵ روز از هفته است. همچنین اضافه کردن دو روز فعالیت‌های تقویت عضلانی توصیه می‌شود که در آن، همه گروه‌های عضلانی اصلی از جمله پاها، باسن، پشت، شکم، سینه، شانه‌ها و بازوها درگیر شوند.

جزئیات پژوهش

دکتر پادوک خاطرنشان می‌کند که بالا رفتن از پله‌ها، ورزشی آسان و قابل‌دسترس است که افراد می‌توانند در هر مکانی انجام دهند، از ساختمان آپارتمانی خود گرفته تا پارک‌های شهری. با در نظر گرفتن این موضوع، این مطالعه جدید به بررسی تأثیر بالا رفتن از پله بر طول عمر و سلامت قلب پرداخته است.

این گروه ۹ مطالعه قبلی را در مورد بالا رفتن از پله‌ها با بیش از ۴۸۰ هزار شرکت‌کننده‌ جمع‌آوری کرد. این مطالعات مجموعه وسیعی از شرایط را مورد بررسی قرار داد و درمورد تعداد پله‌هایی که شرکت‌کنندگان از آن بالا رفتند یا سرعتی که از آن پله‌ها بالا رفتند، تفاوتی قائل نشد. این ۹ گزارش شامل افراد سالم و همچنین افراد مبتلا به بیماری شریانی محیطی یا سابقه حملات قلبی بود. شرکت کنندگان از ۳۵ تا ۸۴ سال سن داشتند.

به طور کلی، این مطالعه جدید نشان داد که بالا رفتن از پله‌ها با کاهش ۲۴ درصدی خطر مرگ به هر دلیلی ارتباط دارد. شرکت کنندگان همچنین ۳۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی قرار گرفتند. علاوه بر این، بالا رفتن از پله‌ها به این شرکت‌کنندگان کمک کرد تا از برخی از عوارض عمده بیماری‌های قلبی عروقی، از جمله حمله قلبی، نارسایی قلبی و سکته جلوگیری کنند.

دکتر پادوک می‌گوید: «بر اساس این نتایج، ما مردم را تشویق می‌کنیم که پله‌نوردی را در زندگی روزمره خود بگنجانند. مطالعه ما نشان داد که هرچه فردی از پله‌ها بیشتر بالا برود، مزایای بیشتری دارد. بنابراین، چه در محل کار، چه در خانه و چه در جای دیگر، از پله‌ها استفاده کنید».

دیگر خبرها

  • سیستم خودران تسلا در ۱۳ تصادف مرگبار دخیل بوده است
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!
  • نقص سیستم خودران تسلا دردسرساز شد