Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@23:22:32 GMT

چگونگی حفظ سلامت جسم و روان در روز‌های کرونایی

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۷۷۸۴۲

چگونگی حفظ سلامت جسم و روان در روز‌های کرونایی

درحالی که این اقدام می‌تواند جان انسان‌ها را نجات دهد، اما ممکن است با اثرات جسمی و روحی ناخوشایندی همراه باشد؛ پس برای حفظ سلامت جسم و روان چه کار باید کرد؟

 قرنطینه، ویروس کرونا، سلامت روح، سلامت جسم، اثرات روانی، بی تحرکی، آرامش بخش، احساسات، آشپزی درمانی، کتاب خواندن، استرس زا، پیاده روی، پخت و پز، ترس، مدیتیشن، سیستم ایمنی بدن، تقویت حافظه، تماس تصویری، استرس، گوش دادن، موسیقی، باغبانی
ماندن در خانه برای مدت زمان طولانی باعث بی‌تحرکی و یکنواختی زندگی می‌شود که این مسائل می‌تواند اثرات منفی بر سلامتی و کیفیت زندگی افراد داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارغ از این، خودقرنطینگی نیز می‌تواند باعث استرس شده و سلامت روان را هم تحت تاثیر قرار دهد، اما کار‌ها و رفتار‌های آرامش‌بخش می‌توانند به شما کمک کنند تا در این دوران حال جسم و روانتان خوب بماند.

کتاب خواندن
متخصصان مغز و اعصاب در دانشگاه ساسکس انگلستان دریافته‌اند که کتاب خواندن فقط به مدت ۶ دقیقه می‌تواند سطح استرس را بیش از دو سوم کاهش دهد و این کار از حجامت کردن (که به طور متوسط ۵۴ درصد از میزان استرس را کاهش می‌دهد) موثرتر است. این متخصصان برای برخی بیماران، خواندن کتاب‌های داستان و رمان را تجویز می‌کنند، زیرا معتقدند که خواندن داستان باعث می‌شود تا ما جور دیگری به زندگی نگاه کنیم، مجموعه دیگری از احساسات را تجربه کنیم و زندگی‌های متفاوتی را با خود بسنجیم. در واقع با خواندن، ما غنی می‌شویم و می‌توانیم بهتر خودمان را درک کنیم.

آشپزی درمانی
این روزها، کلینیک‌های مراقبت بهداشتی و مشاوران در سراسر جهان از آشپزی به عنوان روش درمانی برای

موسیقی گوش دهید، زیرا گوش دادن به موسیقی در شرایط بحرانی و استرس‌زا می‌تواند باعث کاهش اضطراب، تقویت روحیه و افزایش شادی شود.
افرادی که دچار افسردگی، اضطراب و سایر مشکلات بهداشت روان هستند، استفاده می‌کنند؛ شما نیز می‌توانید در این روز‌های استرس‌زا، از پخت و پز به عنوان یک "سرگرمی درمانی" استفاده کنید.
در یک مطالعه که در سال ۲۰۱۸ توسط موسسه ملی بهداشت انجام شد، محققان "پخت و پز" را در محیط‌های درمانی و توانبخشی مورد بررسی قرار دادند. در حالی که شواهد بسیار کمی پخت و پز را به سلامت روانی بهتر مرتبط می‌داند، اما محققان دریافته‌اند که آشپزی می‌تواند تأثیر مثبتی بر سلامت روانی بگذارد، زیرا باعث می‌شود افراد احساس خوبی نسبت به خود پیدا کنند. همچنین هنگام پخت و پز، باید دائماً متمرکز شوید، مواد لازم را آماده کنید، غذا را هم بزنید، چاشنی را تنظیم کنید، فرایند پخت و پز را کنترل کنید که همه کار‌ها می‌توانند تکنیک‌های مفیدی برای دور نگه داشتن ذهن شما از عوامل استرس‌زا باشند.

قدم زدن
پیاده روی نه تنها به عنوان یک فعالیت بدنی شمرده می‌شود بلکه برخی از مزایای سلامت روان را نیز به همراه دارد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ نشان داد که راه رفتن می‌تواند شما را شادتر کرده و احساس کسالت و ترس را کاهش دهد. قدم زدن در هر جایی تاثیر خود را خواهد داشت؛ بنابراین با توجه به شرایط فعلی که امکان پیاده‌روی در خارج از خانه میسر نیست، می‌توانید روزی چند دقیقه از زمان خود را به پیاده‌روی در داخل خانه اختصاص دهید.

مدیتیشن
به طور علمی ثابت شده است که مدیتیشن ساختار مغز را ظرف چند هفته تغییر می‌دهد و در نتیجه باعث کاهش اضطراب و بهبود تمرکز، حافظه، پردازش بینایی و سایر جنبه‌های عملکرد شناختی می‌شود. مدیتیشن علاوه بر بالا بردن روحیه، سیستم ایمنی را هم تقویت می‌کند. مدیتیشن ذهن را پاک کرده و باعث افزایش آگاهی می‌شود؛ بنابراین تنها ۱۰ دقیقه در روز را به انجام مدیتیشن اختصاص دهید و ببینید چگونه زندگی شما را تغییر می‌دهد.

تماس تصویری با دوستان و خانواده
قطع ارتباط و رفت و آمد در دوران قرنطینه، به تنهایی تاثیر زیادی بر سلامت روح دارد و می‌تواند باعث احساس افسردگی و تنهایی در افراد شود، اما خوشبختانه امروزه با پیشرفت تکنولوژی می‌توانید از طریق تماس تصویری با دوستان و خانواده در ارتباط باشید. تحقیقات نشان داده است که برقراری ارتباط با دوستان و خانواده می‌تواند شما را نسبت به استرس مقاوم‌تر کرده و باعث افزایش آرامش عاطفی در شما شود.

آوازخواندن یا گوش دادن به موسیقی
تحقیقات نشان داده است که آواز خواندن می‌تواند سلامت روان را بهبود ببخشید، اما اگر زیاد اهل آواز خواندن نیستید، می‌توانید موسیقی گوش دهید، زیرا گوش دادن به موسیقی در شرایط بحرانی و استرس‌زا می‌تواند باعث کاهش اضطراب، تقویت روحیه و افزایش شادی شود.

باغبانی
کاشتن گل و گیاه و خاکی شدن دست‌ها، شما را در معرض ویتامین D. و میکروب‌های سالم موجود در خاک قرار می‌دهد. در یک مطالعه‌ای نشان داده شد، کسانی که به مدت ۳۰ دقیقه باغبانی می‌کردند، افزایش خلق و خوی را تجربه کردند و افرادی که فرصت‌های زیادی برای رفت‌و‌آمد با دوستان و خانواده را نداشتند، گزارش کردند که در هنگام باغبانی احساس تنهایی و انزوا در آن‌ها کاهش یافته است؛ بنابراین دوران قرنطینه می‌تواند بهتر فرصت برای کاشت گل و گیاه باشد. لازم نیست حتماً خانه ویلایی و حیاط بزرگ داشته باشید، حتی کاشتن گیاه‌های متنوع در گلدان‌های رنگ‌ی هم می‌تواند حالتان را خوب کند.


    منبع:تبیان

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر قرنطینه کرونا دوستان و خانواده تواند باعث سلامت روان پیاده روی استرس زا گوش دادن پخت و پز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۷۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به سلامت روان نیروهای وظیفه باید توجه ویژه‌ای شود

محمد پر دل معاون هماهنگ کننده امداد و بهداد فراجا در آئین گرامیداشت روز روانشناس  با تبریک هفته سلامت و روز نهم اردیبهشت روز روانشناس اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم در راستای فعالیت روانشناسی خدمات خوبی را به جامعه هدف ارائه کنیم.

او تصریح کرد : شبکه بهداشت روان هر جا که پلیس است  حضور دارد و در همین راستا  دفتر سلامت روان بهداشت و روان افتتاح شده و در تمامی استان ها به فعالیت می‌پردازند.

پردل گفت:  به اقداماتی که در حال حاضر  انجام می دهید اکتفا نکنید و برای توسعه آن تلاش کنید.

معاون هماهنگ کننده امداد و بهداد فراجا بیان کرد:  به حوزه روانشناسی نیروهای وظیفه باید توجه ویژه‌ای شود و افرادی که دارای مشکل هستند به سربازی اعزام نشوند.

او  با عنوان اینکه اگر  فرد دارای اختلال به سربازی اعزام شود هر اتفاقی که رخ دهد برگردن ما است، تصریح کرد:  با مسئولیت پذیری و تعهد اخلاقی باید در مراحل مختلف سلامت روان سرباز توجه شود.

پردل با اشاره به اینکه کنترل رفتاری و روحی نیروهای وظیفه در مرحله آموزش به دلیل اینکه  وضعیت زندگی فرد تغییر می کند بسیار حائز اهمیت است، افزود: در این مرحله روانشناس باید حتما دقت و نظارت کند و وقت بگذار  که  در صورت بروز مشکل اعلام کرده و  وضعیت آنها را رصد کند.

معاون هماهنگ کننده امداد و بهداد فراجا بیان کرد: در حوزه استخدامی نیز باید اختلالات انطباقی و شرایط روحی افراد برای حضور در پلیس، سپاه و ارتش توجه شود و در غیر این صورت مانع ورود افراد شوند.

او  گفت: روانشناسان به گروه های مختلف فراجا از  جمله نظام وظیفه، نیروهای قراردادی و استخدامی ها و بازنشستگان خدمات ارائه می کنند و مورد سنجش قرار می دهد.

پردل بیان کرد : دفاتر سلامت باید به مراکز امن به نیروها و خانواده هایشان تبدیل شود و فعالیت ها به گونه ای انجام شود که افراد به این مراکز اعتماد کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • تجلیل از فعالان حوزه سلامت روان مهاباد
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • به سلامت روان نیروهای وظیفه باید توجه ویژه‌ای شود
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت